Tyskernes bombekart
Bombemålene er markert med blå og rød markering på kartet. Valdres og Atnbrua ble bombet, mens Røros slapp unna denne dagen. I stedet ble bombene sluppet på Telneset.
De tyske bombeflyene i 1940 var avhengig av godt flyvær. Dagene med snø i lufta stod flyene på bakken. Observasjonsfly og trolig etterretningsfolk på bakken, holdt den tyske overkommando orientert om norske stillinger. Både 22. og 23. april var det overflygninger av tyske Fieseler Storch OP-fly og større tyske fly i vårt område. Ettersom tilbaketrekkingen av de norske troppene stoppet opp i nordre del av Sollia, ble dette rapportert til den tyske stridtsledelsen. Generalløytnant Pellengahr, sjef de tyske framrykkende styrke både i Gudbrandsdalen og Østerdalen, befant seg i Lillehammerområdet og den tyskeoverkommandoen med sjef Falkenhorst i Oslo. På Fornebu stod både transport- og bombefly klare til innsats. Flyene kunne både bli lastet med brannbomber, 50 kg- og 250kg sprengbomber.
Tages- befalung til de tyske flyverne, var blant annet å bombe Atnbrua. Gjennom flere tilfeldigheter kom det originale bombekartet som ble brukt 24. april i våre hender på Sollia krigshistoriske museum. Den historien kan du få høre hvis du besøker museet i Sollia.