Nyhetsbrev

Publisert 03.02.2010 16:11

 
 
Nyhetsbrev fra Nasjonal Turistvei Rondane og prosjekt ”De Blå Fjella”
 
Bilde av logo turistvegenNye tre år med prosjekt
Nasjonal Turistvei Rondane, fra Enden til Folldal, er en av i alt 18 utvalgte strekninger i prosjektet ”Nasjonale Turistveier”, som er eid av Statens veivesen. Nå er det bevilget midler til enda tre år med prosjektarbeid langs strekningen. Det nye prosjektet har fått navnet ”Prosjekt De Blå Fjella”, og skal ferdigstilles ved utgangen av 2012.
 
Hovedmålet med det nye prosjektet er
Prosjektområdet defineres, som kjernestrekningen med tilførselsveier. Dette området skal gi de tilreisende og turistene et allsidig tilbud på overnatting, mat, aktiviteter og opplevelser av høy kvalitet.
 
I tillegg er det definert 6 delmål. Disse omfatter
- Formell organisering av bedriftsnettverket
- Overnattingstilbud
- Matservering
- Felles profil på matopplevelser
- Utvikling allsidig aktivitetstilbud
- Markedsføring av området som en destinasjon
 
Per i dag er 49 bedrifter, langs turistveien og tilfartsveiene, medlem av bedriftsnettverket i prosjektet. Vi har plass til flere bedrifter og folk med gode ideer! Samarbeidet bidrar til økt områdekunnskap, bedre kunnskaper om tilbudene til hver enkelt bedrift, økte muligheter til å hente den kompetansen vi trenger til vårt område i form av seminarer og kurs, følelse av fellesskap både innad i gruppen og utad til den tilreisende. Vi håper at flere bedrifter, både gamle og nyetablerte, og også de som tenker at de skal komme i gang med noe, tar kontakt med oss. Sammen står vi sterkere!
 
Vi har en differensiert medlemskapsavgift
Vanlig medlemskap   kr. 1500,-
Støttemedlem            kr. 500,-
 
Vanlige medlemmer er dere som har et produkt eller en bedrift som er oppe og går.
Støttemedlemmer er alle de som har en ide og har lyst på hjelp til å komme i gang, men som enda ikke har et produkt å selge.
Prosjektet dekker deler av kurs, seminarer, brosjyrer, nettside og liknende aktiviteter for sine medlemmer. Ta gjerne kontakt med prosjektleder, Ellen Engh, for en prat om din ide/bedrift!
 
Alt dette skal både gjøre det enklere og bedre å komme på besøk hit, men skal også gjøre det bedre å drive næringsvirksomhet i området.
 
Kompetanseheving
Prosjektet jobber for å oppfylle bedriftenes ønsker om kurs og kompetanseheving.
I slutten av januar blir det kurs i HACCEP (Hazard Analysis and Critical Control Point), vi har fått tilbud om engelskkurs i februar, og har satt i gang et samarbeid med Maria Sundal fra Mat i Hedmark. I tillegg kommer det trolig et kurs, i regi av Innovasjon Norge, på pakking av produkter, prising og kalkyle i løpet av våren.  Prosjektet ”De Blå Fjella” samarbeider med andre prosjekter i regionen, slik at vi får hentet mest mulig kompetanse til vårt område. På denne måten minsker vi reisetiden for bedriftene, og gjør det mulig for dem å delta på flere kurs.
Vi skal fortsette å jobbe med områdekunnskap og vertskapsrollen samt andre tiltak som kan bidra til å sikre god kvalitet på produktene vi leverer. Tiltakene er også med på å sveise bedriftene sammen og styrke oppbyggingen av vår destinasjon. Det samme gjør studieturer. Turer til interessante bedrifter eller destinasjoner lærer oss mye og knytter folk sammen.
 
Vi vil gjerne få minne om at folk som bor langs veien, og i området rundt, er hjertelig velkommen til å melde seg på ulike kurs, turer, foredrag og åpne møter i regi av prosjektet. Informasjon om ulike arrangementer legges ut på kommunenes nettsider.
 
Reiselivsmesse
Reiselivsmessa i år ble lagt til Lillestrøm fra 14. til og med 17. januar. I år, som i fjor, sto turistveien på stand sammen med andre bedrifter fra Hedmark, under overskriften ”Villmarksriket”. Fokus i år var på de unike sykkelmulighetene vi har her i Hedmark. Folldal Sykkelmekka lånte oss en flott sykkel som var sentralt plassert på standen.
 
Formell organisering
Det skal jobbes med formell organisering av bedriftsnettverket. Vi håper å kunne skape en glidende overgang fra prosjektperioden til tiden etter 2012. en utbedring av nettsiden til NTV Rondane, nytt brosjyremateriell og en mer utbredt bruk av prosjektets logo, skal hjelpe bedriftene å stå stødigere sammen.
 
Kom gjerne innom for en prat!
Prosjektleder for prosjektet ”De Blå Fjella”, Ellen Engh, sitter på kommunehuset på Folldal 4 dager i uken. Tirsdager er jeg å finne på det gamle kommunehuset i Sollia, sammen med fjelloppsynet. Dette er for at jeg skal være lettere tilgjengelig for alle de som bor i Solliatraktene. Kom gjerne innom for en prat!
 
Til slutt vil jeg gjerne få benytte anledningen til å ønske de nye eierne av Rondane Gjestegård hjertelig velkommen! Vi håper at Cecilie og Christoph Bjercke Habert vil trives blant de blå fjella!!
 
Vennlig hilsen
Prosjektleder for Prosjektet ”De Blå Fjella”, Ellen Engh
 
 
 
Kontaktinformasjon:
Ellen Engh
Folldal Kommune
Tlf: 62 49 10 32