Engasjement for bestillingsdrosja
Revurder og heller gjøre tilbudet med bestillingsdrosje bedre kjent!
Hedmark Trafikk sitt forslag om å ta vekk tilbudet om bestillingsdrosje sjå saken her, vekker engasjement.
Under her har vi tatt inn utdrag fra reaksjoner som har kommet til Hedmark Trafikk og Stor-Elvdal kommune:
Anja Marie Brænd skriver bla:
Som hytteeier med hyppige turer hele året fra Oslo til Sollia, har jeg gjennom årene hatt stor glede av å kunne bruke ordningen med bestillingsdrosje fra Atna. Det er derfor svært skuffende å lese på Sollia.net at denne ordningen nå vurderes fjernet.
Dette er nettopp et eksempel på en fornuftig og fleksibel kollektiv-trafikkordning, der tomme busser unngås, samtidig som folk kan ha et alternativ til bilkjøring. Tog på de lange strekningene (i dette tilfellet f.eks. Oslo-Atna) og en fleksibel, behovsrettet løsning ut fra lokale knutepunkt (les: Atna) til distriktene (f.eks. Sollia) burde være fremtidens transportløsning!
Jeg er sikker på at det ville bli mer brukt dersom det ble bedre kjent. Av flere grunner:
Praktisk for lokalbefolkning og feriefolk: Bestillingsdrosja har gjort det mulig å reise fram og tilbake på dagen fra Sollia til møter andre steder - både for de som bor der, og for de som er på besøk. Mange reiser på ferie i ulike puljer i en familie, noen ønsker å jobbe underveis på toget og kombinere jobb og reise. Buss på dagtid kan ikke nødvendigvis erstatte dette, det gjør f.eks. helgeturer etter jobb fredag nærmest umulig uten egen bil.
Trygt: Mange kvier seg for å kjøre langt i bil på vinterføre eller andre vanskelige forhold.
For alle: Barn, mange eldre og funksjonshemmede mister muligheten til å reise på egen hånd - at enn på få avganger på dagtid
Miljøvennlig: Privatbil eller nesten tomme busser er begge dårligere alternativ miljømessig.
Jeg håper derfor at Hedmark Trafikk kan revurdere og heller gjøre tilbudet med bestillingsdrosje bedre kjent!
Kari Fonnes skriver bla:
Jeg leser på sollia.net at bestillingsdrosjene er truet av nedleggelse. Om så skjer, ber jeg dere stille opp med et kollektivtilbud til og fra togstasjonene som er like godt eller bedre enn i dag. Jeg ville synes det er et bakstreversk nederlag om Hedmark fylke skulle kreve av sine innbyggere og tilreisende at de skal ha og bruke egen bil. Drosje betalt privat blir for dyrt.
Jeg håper at dere av klimahensyn har et mål om å få redusert bilbruken. Fortell meg gjerne hvordan dere får til det uten å kompensere med god kollektivtrafikk. Jeg ser ingen annen løsning, men det gjør kanskje dere?
Jo Øvergaard har meldt sitt behov. Se gjerne http://www.sollia.net/nytt-fra-bygd-og-fjell/slutt-for-bestillingsdrosje.
Jeg vil gjerne melde mitt behov. Jeg er uten bil, og setter stor pris på bestillingsdrosjene. Jeg bruker ettermiddags- og kveldsdrosjene for å kommefra Atna til hytta på Atnbrua (en strekning på 4,5 mil). De gjør det mulig å reise fra Oslo etter arbeidstid fredag. Søndagsbussen tl Atna er også viktig for å kunne ta en helg på Atnbrua.
Bestillingsdrosje – servicestrategi for uttynningssamfunn uttaler Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne i Stor-Elvdal
Hedmark Trafikk foreslår en dramatisk svekkelse av et godt samferdelsespolitisk tiltak. Vi viser til orientering i Formannskapet samt nyhetsoppslag på www.sollia.net
Dette er en velfungerende og fornuftig serviceordning for utkant-Hedmark. Feks Sollia/Atndalen .
I stedet for store og tomme busser, kan det brukes drosje etter forhåndsbestilling til 177 når det er behov. Ettersom ordningen er underkommunisert, tror vi behovet er større enn det dagens bruk kan tyde på.
Foreslått nyordning med noen dagers fasrrute, vil på ingen måte kunne erstatte dagens ordning. Den er fornuftig, servicegraden høy og både samferdsels- og miljømessig fornuftig.
TT-kort er heller ingen ordning som kan erstatte denne. T/R Atnbrua/Koppang koster feks omlag halvparten av vanlig "kjøre-kvote" på et slikt kort.
Behold dagen tilbud!
Liv Nordbye skriver:
et er helt umulig å forstå at man vil legge ned kollektivtilbud som er så viktig for ei bygd.Det er heller ikke bra at dette tilbudet ikke er bedre kjent for oss hytteeiere. Hadde vi visst dette, hadde det vært veldig mye enklere å få ungdommene med på hytteturer. Da hadde det nok blitt flere hytteturer.
Tina Mareen Buddeberg skriver:
Les også her