Viktig info om vinterbrøyting

Publisert 24.09.2010 10:15
På årsmøtet for 2010 på Sør-Nesset lørdag 4. september ble det i saken om vinterve gen gjort følgende vedtak:
Det vedtas å iverksette vinterbrøyting i to år, vintrene 2010/2011 og 2011/2012, etter den såkalte light-versjonen som er skissert i innstillingen og for en prøveperioden på 2 år. Videre at rydding av løypetraseer igangsettes så snart traseene er avklart av grunneier etter høring med berørte parter. Disse løpetraseene vil måtte komme, uansett hvilken form for vinterbrøyting som iverksettes. Etter en prøveperiode på 2 år, vil en kunne ha avklart videre utvikling i saken i forhold til organisering og omfang av vinterbrøyting. Saken legges da fram for årsmøtet etter ny innstilling fra den samme arbeidsgruppa.
En ber en om at interessenter organiserer dette i form av et eget vintervegstyre og at de bekoster vinterbrøytinga sjøl. Dette vintervegstyret er underlagt styret i Megrunnslia vel og rapporterer dit.
Alle skader på stamvegnettet som kan tilbakeføres til vinterbrøyting i denne perioden erstattes av dette vintervegstyret.
Den som styret i Megrunnslia vel har oppnevnt som driftsansvarlig for stamvegnettet, skal ha fullmakt til å bestemme når vegen skal stenges før påske.



Bilde av forslag tilløypekart i MegrunnsliaTirsdag i uke 37 var Hans Sollid etter oppdrag fra Megrunnslia vel og grunneier Jo Øvergaard på befaring med Sollia Fjellstyre som koordinerer løypetraseene på vegne av Bjørkebollen . Resultatet framkommer av vedlagte kart.


 
En misforståelse
En brøyteoperatør kan fortelle at han allerede er kontrahert for brøyting i Megrunnslia kommende vinter. Han skal ha fått opplyst at Megrunnslia Vel skulle betale for brøytinga av hovedveinettet og at den enkelte hytteeier bare skulle betale for vegene ned fra hovedeveiettet og ned til sine hytter. Dette må bero på en misforståelse, og beslutningen om hvem som skal brøyte må tas av dette vintervegstyret  og først når dette er etablert. Dette betyr at den enkelte ikke kan ta skjea i sin egen hand her, men følge de vedtak som er gjort av årmøtet.
Infromasjon fra styret
Styret vil sender ut en informasjon basert på vedtaket på årsmøtet der de ber om at de som ønsker vinterbrøyting organiserer seg ut fra forutsetningene gitt i årsmøtevedtaket. De må deretter velge seg et styre som forestår det praktiske vedr. denne organiseringa og først da er det vel klart for å forhandle om pris med den enkelte brøyteoperatør. 
Bilde av eksempel på parkeringslomme. Foto Hans SollidParkeringslommer
Det er også meget viktig å minne alle om at dersom de ønsker å anlegge en parkeringslomme i tilknyting til vegen, må denne avklares, planeres og merkes slik at det mulig både å brøyte disse og ikke minst komme forbi med brøyteredskap. Det må også bestilles skilt som informerer at kjøring kun er for de som betaler avgift.






Infotavle
Sollia Fjellstyre vil sette opp ei infotavle nede ved avgrening fra RV 29 til Megrunnslia med henvisning til forbindelsesløype fra den første svingen og oppover til den nedre hovedløypa som følger høgspenttraseen. Jfr. løypekartet.
Løypebeskrivelsen.
1.       Generelt. Det er ønske om 3-4 m bred trase som er planert der det er skrå bakke og/eller der det er stein i traseen. Noe slik kan komme som et krav på deler av vårt løypenett, men foreløpig sier Fjellstyret at dersom dette ikke kan innfris allerede i høst, vil en forsøke å kjøre disse traseene med snøscooter.
2.       Den foreslåtte løsningen baserer seg på en nedre hovedtrase som regnet far sør går fra
Gammelvegen over Gravskarbekken og som fortsetter nede i lia langs høgspenttraseen til en når ned til riksveg 29 ved Furulund. Dette pga tilknytningen til løypa mot Bjønhollia over Atnasjøen ved Furulund. Den øvre traseen vil komme fra Sjølisetra og over i snaufjellet og gå ned i Megrunnslia høgt oppe ved de øverste hyttene i feltet. Denne vil kunne forlenges langs den såkalte Bestefarsløypa ( i modifisert utgave) fram til øvre del av Blåfjellia. Denne traseen blir ført aktuell når det kommer hytter der. Mellom disse kommer det er løype som tar av fra nedre trase mellom Gravskarbekken og avgreining Gammelvegen/hyttefeltvegen og som går diagonalt oppover et stykke ovenfor vegen og som kommer igjen oppe i vegen ovenfor krysset avgrening Kongsvingervegen. Derfra blir det løype langs vegtraseen opp via parkeringsplassen og opp på fjellet der denne løypa møter hovedløypa fra Sjølisetra.
 
Detaljert beskrivelse:
Nedre hovedtrase:
Starter med at ei løype kommer over Gravskarbekken og tar av fra Gammelvegen ved parkeringsplassen like nord for svingen ved avgrening felles adkomstveg oppover. Løypa går så på øversida av vegen forbi hytte 19 – Erik Lien og langs el.kabeltrase ut på myra. Her tar forbindelsesløypa av oppover lia. Se nærmere beskrivelse av denne under. Nedre hovedtrase fortsetter nordover, krysser bilvegen i krysset avgrening hyttefeltvegen og fortsetter nordover langs høgspentlinja til RV 29 ved ovenfor Furulund. Fjellstyret planlegger ei enkel forbindelseslløype ned til avgrening Gammelvegen/RV29, dvs der vi kjører opp i dag.
Forbindelsestraseer inne i hyttefeltet:
Fra nevnte avgrening på myra nord for hytte nr. 19 Erik Lien stiger denne skrått oppover. Den passerer mellom hytte nr. 22 Inger Johanne Ektvedt og fortsetter ovenfor hytte nr. 28 Dunham/Økseter, går mellom tomt nr. 66 Berit Borch-Johnsen og hytte nr. 91 Øyvind Tjeldnes, går videre skrått oppover og passere melliom tomt 65 hele Gjone og hytte 64 Tore Kvernsjøli før den når vegen ovenfor hytte nr. 63 Johnny Lindstad/Marte Solsrud. Denne nløypa er merket med blå band. Løypa videre opp mot fjellet følger vegtraseen.
Ned fra dette punktet der løypa kommer inn i vegtraseen vil løypa følge vegtraseen ned til krysset med avgrening Kongsvingervegen.
Øvre hovedløype.
Denne kommer oppe på fjellet fra Sjølisetra og forbindes med løype fra parkeringsplassen. Den løper som i ei sløyfe oppe på fjellet og kommer ned i felles adkomstveg sør for hytte 123 Steinar Olsen og følger denne vegen ned til avgrening Kongsvingervegen. Der denne er vinterbrøytet, vil løypa gå oppe på kanten.
Den såkalte bestefarsløypa vil bli preparert når det blir aktuelt å bruke denne som forbindelsesløype til/fra Blåfjellia. Starten på denne løypa blir flyttet til i svingen før bakkene begynner like ovenfor snuplass for vinterbrøyting i Kongsvingervegen.
Det er nå meget viktig at de enkelte aktørene har fått med seg hvordan vi videre skal g på fram i forhold til vedtaket på årsmøtet.