Vedtekter for Megrunnslia Vel
Publisert 24.09.2010 10:43
VEDTEKTER FOR MEGRUNNSLIA VEL
(Vedtatt på årsmøtet avholdt på Sør Næsset den 04.09.2010)
1 Navn
Foreningens navn er Megrunnslia Vel.
2 Formål m.v.
Megrunnslia vel er en partipolitisk uavhengig og nøytral forening av alle hytte- og tomteeiere
innen Megrunnslia Vels område.
Foreningens formål er å fremme medlemmenes felles interesser i området og virke for stedets sosiale og fysiske miljø, og medlemmenes trivsel og sikkerhet.
Vellet kan samarbeide med andre foreninger eller institusjoner i saker av felles interesse. Videre skal foreningen ivareta stedets interesser som et hørings- og samarbeidsorgan overfor kommunen og andre private og offentlige instanser.
Foreningen skal også ivareta natur- og miljøvernhensyn i vellets virkeområde og i den daglige drift. Vellet er en selveiende og frittstående juridisk person med begrenset ansvar for gjeld.
3 Geografiske område
Velforeningens geografiske område er inntegnet på Plankart for Megrunnslia hyttefelt vedtatt av Stor-Elvdal kommune den 13.07.2010 som en del av vedtatt Reguleringsplan for området.
4 Medlemskap, kontingent og stemmerett
Hytte- og tomteeiereiere innen vellets geografiske område, skal væremedlem av vellet.
Medlemskapet er først gyldig fra den dag kontingenten er betalt. Kontingenten fastsettes av årsmøtet og betales forskuddsvis. Betalt kontingent for siste regnskapsår er en betingelse for stemmerett. Stemmerettsalderen er l8 år.
5 Styret
Velforeningen ledes av et styre som er foreningens øverste myndighet mellom årsmøtene.
Videre iverksetter styret årsmøtets vedtak og bestemmelser.
Styret står for velforeningens daglige ledelse, overvåker vellets interesser og ivaretar
medlemmenes interesser ovenfor andre instanser samt representerer vellet utad.
Styret har disposisjonsrett over vellets midler og rett til å bevilge beløp til vellets formål. Større bevilgninger avgjøres av årsmøtet. Alle utbetalinger skal anvises av leder og kasserer i fellesskap. Regnskapsåret er fra 01.08 - 31.07 påfølgende år.
Styret velges av årsmøtet og skal bestå av leder, styremedlem og kasserer. Leder velges direkte, mens styret selv kan fordele de øvrige verv.
Styret er beslutningsdyktig når 2/3 av styret er til stede.
Styret holder møte så ofte som det er nødvendig. Styrebeslutning krever alminnelig flertall. Ved stemmelikhet teller møtelederens stemme dobbelt. Alle saker og all korrespondanse legges frem på styremøtet. Styrets vedtak protokolleres i form av styrereferat.
Store aktuelle saker fremlegges på årsmøtet eller på medlemsmøte. Styret kan imidlertid selv behandle og avgjøre avgrensede saker som krever hurtig behandling og som av den grunn ikke kan fremlegges på årsmøtet.
6 Årsmøtet
Vellets høyeste myndighet er årsmøtet som holdes hvert år innen utgangen oktober.
Innkallingen sendes medlemmene 8 uker før årsmøtet og skal inneholde styrets årsberetning, revidert regnskap for foregående regnskapsperiode og saker til behandling på årsmøtet.
Innkommende forslag til årsmøtet må være styret i hende 6 uker før årsmøtet.
Endelig innkalling til årsmøtet sendes ut 4 uker før årsmøtet og inneholder styrets forslag til tiltak ifh. mottatte forslag.
Innkalling til årsmøte og medlemsmøte skjer ved fortrinnsvis på e-post ihht. gjeldende adresseliste til alle medlemmene. Det føres referat fra møtet.
7 Stemmegivning m.v. på årsmøtet
Vedtak fattes med alminnelig flertall blant de fremmøtte medlemmene som kan medbringe en fullmakt/stemme pr. tomt/hytte. Ved stemmelikhet avgjør styreleders dobbeltstemme.
Saker som tas opp under eventuelt kan ikke settes under avstemning.
Endring i vedtektene krever 2/3 flertall. Det føres referat fra årsmøtet.
8 Årsmøtets oppgave
Årsmøtet skal etter åpning:
1. Godkjenne og telle alle stemmeberettigede medlemmer
2. Velge dirigent og referent
3. Godkjenne sakslisten
Behandle og godkjenne:
1. Styrets årsberetning
2. Vellets regnskap i revidert stand
3, Innkomne forslag.
4. Fastsette kontingent
Velge:
1. Leder for to år
2. 2 Styremedlem for to år
3. Revisorer blant medlemmene
9 Medlemsmøte eller ekstraordinært årsmøte samt ekstraordnær stemmegivning
Medlemsmøte eller ekstraordinært årsmøte kan berammes av styret eller skal holdes når minst 10% av medlemmene krever det med skriftlig henvendelse til styret. Alle medlemmer innkalles skriftlig med relevante sakspapirer til møte med minst 3 ukers varsel.
Ekstraordinært årsmøte har bare besluttende myndighet i de saker som er nevnt i innkallingen. Vedtak fattes med alminnelig flertall blant de fremmøtte medlemmene som kan medbringe en fullmakt/stemme pr. tomt/hytte. Ved stemmelikhet avgjør styreleder dobbeltstemme. Det føres referat fra møtet.
Medlemsmøter avholdes når det foreligger viktige saker som medlemmene bør orienteres om, når styret finner det ønskelig å drøfte en sak i et videre forum og høre medlemmenes synspunkter eller når det uttrykkes ønske om et slikt møte fra kommunenes side.
Normalt skal stemmegiving skje på årsmøte, medlemsmøte eller ekstraordnært årsmøte. Dersom slik møter ikke er praktisk gjennomførbare og saken det skal stemmes tidligere har vært behandlet på et slikt møte, så åpnes det unntaksvis for stemmegivning på e-post/post. Vedtak fattes med alminnelig flertall. Ved stemmelikhet avgjør styreleder dobbeltstemme.
10 Vedtektsendringer
Vedtektsendringer krever 2/3 flertall av de avgitte stemmer og må vedtas på ordinært
årsmøte. Endringen trer i kraft umiddelbart.
11 Oppløsning
Oppløsning av foreningen kan bare behandles på ordinært årsmøte. Blir oppløsningen vedtatt med minst 2/3 flertall, innkalles ekstraordinært årsmøte 3 måneder senere. For at
oppløsningen skal skje, må vedtaket gjentas med 2/3 flertall.
Forslag om oppløsning må være innkommet til styret minst 6 uker før årsmøtet. I tilfelle oppløsning blir vellets midler å anvende etter nærmere bestemmelse til beste for
vedkommende velområde i samarbeid med kommunen.
Sammenslutning med andre foreninger eller deling av foreningen anses ikke som oppløsning. Vedtak om sammenslutning/deling og nødvendig vedtektsendringer i denne forbindelse treffes i samsvar med bestemmelsen om vedtektsendring (paragraf 10).
Styret skal i den forbindelse utarbeide en plan for sammenslutningen/delingen som årsmøtet skal stemme over. Ved sammenslutning eller deling skal det innhentes samtykke fra foreningens kreditorer.