Litt tå hørt 2009
Ramshøgda - også et flott skue
(31.12.2009)
Ramsgøgda er også et flott skue fra RV-27, men pass på trafikken. Det er lett å fall litt utav det når en ser så mye fint som en gjør når en nærmer seg Sollia.
Nyårslete
31.12..09
-Det er ofte kaldt ved nyårslete,især om månen er full sies det i Sollia.. Ja, det er rett. Kaldt er det,fullmåne og nyårslete er det og. Så værmerke stemmer det. Her mot Østre Vuluvollen 6.juledag 2009, kl 0855. Minus 24 viste termometeret på bilen
Flott velkomst!
(30.12.2009)
Extra-gevinst til Sollia
Nørstkletten - "hanekam" med logisk navn
(29.12.2009)
Mens vi venter på fluefisket
Vinterbolig
Terje borti Midt-Brænd har sendt oss dette bildet av fuglekassa utom huset. Han slår fasst at denne boligen nok ikke er innflyttingsklar riktig ennå.. Men de faste bebioerne er nok i et varmere land mens vi her i vinterlandet har en anna strategi; islolerte hus, nok ved og utstyr for snømåking.
Det bor følk attom fjella
Julefred for skogens konge
23.12.09
Vesl-Jul kvelden er siste jaktdag etter gammel skikk og Viltloven. Kanskje er det noen iherdige elgjegere som tross sprengkulda for å fylle årets kvote?. Eller er det for nyte stillheten i vinterskogen og det vakre lyset?
Eller for å slippe unna de siste juleforberedelsene i heimen?
Solverv
Mandagskvelden, noen minutter før klokka sju, så "kasta sola om". Årets lengste natt er bak oss og daglengden øker. Men denne tida har sin sjarm for den som nok ved og bøker å lese.
Kald desember (fortsatt)
Sprengkalden ga seg fort. Helga igjennom hadde vi jevnt 15 kaldegrader. Litt snødryss gier den rette opptakten til julehelga.
Vintermorgen
Tidlig vintermorgen i Megrunnslia mot Rondane. Dette lyset inspirerte Harald Sohlberg. La vinterforhold med mange minusgrader og snø inspirere oss til å gjøre vårt for at framtidige generasjoner kan oppleve det samme.
.. og i bakgrunnen "de blå fjella"...
- sett fra Grytvola.
Det blå lyset
Dette fantastiske blå lyset som våre fjell og landskaper er fylllt med. Særlig på denne tida av året. Min fasinasjon er så sterkt at det er bogrunn nok i seg sjøl.
Grælete
Grælete er et østerdalsuttrykk. Hva det betyr? Ganske/litt kaldt kanskje slik omtrent. Slik som det er nå om dagen. Ennå litt fuktig luft fra åpent vann og kuldegrader. Minus 29,5 som idag kl 1300,, ja grælete kan være en østerdalsk underdrivelse også..
Bratt læringskurve
Dette skiltet samt vinterlige omgivelser forteller iallefall norske sjåfører at dette ikke er en veg for tunge kjøretøy med sammarsdekk. 8 ulike utenlandske sjåfører har ikke tenkt slik og prøvd seg. Kanskje har de lært noe? 20000 min i berging, kanskje børlegging og mye heft for de og andre veifarende. Her snakker vi trolig om bratt læringskurde, . Mer enn 12% bratt...?
Kronrøys
Vi har tidligere omtalt ulike merker for grenser i utmarka. Her viser vi bildet av Kronrøys. Opprinnelig var hele Sollia en del av Kongens almenning. Ved frasalget av Solligardene og de "Dybdalsgårdene " sør i bygda og med Atnelien i NV ble disse gardene og utrastene som fulgte med privat eiendom. Mellom privat grunn og almenningen som etterhvert ble Statsalmenning, ble grensene markert med Kronrøys. Slike kunne dessuten bli satt opp mellom de ulike almenningene og mellom fylker. Stenvarden er forseggjort og på toppen ble det plassert ei flat helle hvor Kongens krone ble hugget inn.
Vinterlig utgraving
Bålkos
Bålet varmer og samler. Rundt bålet er det rom for både ettertanke og refleksjon. Her er Thor Håkon Løkken og Auden Sollien ute i desemberskogen.
Hva er dette?
11.12.2009
Oppe i den såkalte "Klevrøsta" i Hattlia fant vi i høst denne stokken med disse karakteristiske "trinnene" hugget inn i stammen. Ikke så grove dimensjoner og midt i det værste "ulendet".
Kan noe hjelpe oss med å forklare hva denne stokken er bruk til? jo@sollia.net
Vi har fått inn en teori, les mer om det under nyheter!
Ikke godt å sjå noe
07.12.2009
Når det er skodde på RV-27 over Venabygdsfjellet, kan det være skodde til gangs. Slik som i dag da sikten var minimal, og det var på grensen å kjøre over fjellet. Igjen var det godt at det ikke forvillet seg over noen vogntog som ev. kunne ha hindret trafikken.
Kjører garantert ikke over RV-27 Venabygdsfjellet
07.12.2009
Det "ruver" mye på en Asko-bil som losser på Atnbrua handel. Godt å vite at det er omkjøringsmuligheter på parkeringsplassen ved butikken og at butikken ligger på ei rettlinje. Og ikke minst at dette vogntoget ikke skal kjøre RV-27 Venabygdsfjellet. Men å sette ned farten forbi butikken er det behov for for alle parter. Helst burde jo alle stoppe og oppleve en skikkelig lokalbutikk.
Kollisjonsskade
07.12.2009
Det ferdes så mangt ute i skogen. Her har det tydeligvis ferdes en som hverken var storkjefta eller bredskuldra. Men på hue hadde'n noe vidt og digert som slo borti en intetanende furulegg. Skulle ha vøre artig å sett den karen!
"Hæla" i Hattlia:
Skuddskader eller klar for høstutstillingen?
Det skulle i alle fall vært artig å vite hvordan dette mønsteret har oppstått. Men komposisjon og fargevalg er fullt på høgde med det som presenteres på Høstutstillingen. Det er bare det at dette kunstverket ikke skal flyttes, men fortsatt stå i Hattlia. Det skal ikke en gang kunne brukes som ved i en kaffevarme. Det skal kun brukes til undring og refeleksjon av tilfeldig forbipasserende.
Det hadde også vært artig å sjå det dyret som har etterlatt seg kloaremerkene over "kulehullene"! Det er vel ikke alle katter som rekker så høgt over bakken. Det gamle navnet for slike gamle og tørka furustammer er "hæla", et ord som brukes lokalt den dag i dag.
Vinterdvale
Dette er nok helst en sammarsdoning. Iallefall er den ikke tenkt brukt til vinterbrøyting ser det ut til.
Solstreif
04.12.2009
Det gjelder å ha aua med seg når en går på tur ute i naturen. Hør bare hva vår flittige og dyktige fotograf og bidragsyter Sverre Hovind fra Øverdalen skriver:
" Nordavinden tok mesteparten av sporene i snøen, men akkurat der solstreifet traff, ble noe av sporene stående igjen."
Pass deg for bekken!
Flott skue
(02.12.2009)
Utsikten fra riksvegen mot garden Brenna og Gammelseterkletteni bakgrunnen, er et flott skue der du kjører sørover Øverdalen
02.12.2009- Skal hilse fra denne småfurua, nå like før den forsvinner nede i et lunt snødekke, sier vår fotograf Sverre Hovind. - Hun gleder seg sikkert over et siste gløtt av sol. Men hun dukker nok opp att til våren, like ”kvek” og optimistisk på livet. Godt at elgen har ’trekt’ ned fra fjellbandet. Det er ellers en skummel gjest for ei lita fjellfuru.
01.12.2009I sørenden av Setningssjøen ligger det i vegkanten en liten haug med kvist som er hugget opp som ved. Råstoffet er tatt fra ei skogsdrift like ova’ vegen. Det er oppmuntrende å sjå at det fortsatt er noen som tar vare på den ressursen som disse kvistene representerer. Før i tida var dette en vanlig måte å høgge seg ved på, og det er fyrt mye på kvist i Sollia gjennom tidene. Men det var før de store kappe- og kløveaggregatene kom og gjorde veg i vellinga. Men de ”spiser” essverre ikke kvist.
Men hun dukker nok opp att til våren, like ”kvek” og optimistisk på livet. Godt at elgen har ’trekt’ ned fra fjellbandet. Det er ellers en skummel gjest for ei lita fjellfuru.
”Splendid isolation"
01.12.2009
Sjøl ei enslig furu kan danne en fin siluett der den står godt innpakka i frostrim i fjellbandet på Solli-fjellet. " A speldid isolation, sier engelskmennene. Furua på bildet lider nok ikke der den står og vil nok overleve med god margin.
Byggeskikk
Byggeskikk
Byggeskikken og fine gamle hus er et av elementene som gir en god kjøreopplevelse for veifarende langs Nasjonal Turistvei Rondane. Her har vi hele spennet fra 1600 tallshus til moderne arkitekoniske utrrykk som Sohlplassen og Strømbuplassen skapt av arkitekt Wiggo Hølmebakk.
Vinteren fester grepet
26.11.09
Vinteren er i ferd med å feste grepet for alvor, slik som på denne bua på Finnsjøfjellet. Men denne bue har vært ute en vinterdag før..
25.11.09
Bondebladet på besøk
24.11.09
Sparken god å ha!
- Sparken er god å ha, sier Marie Kristine Brænd, ei av Mogrenda sine "grand old ladies".
Daglig går turen til det store postkassestativet, og da er sparken god å ty til på glattisen. Men Marie Kristine er en av den gamle skolen og er ikke helt fornøyd med at det strøs så mye på "hennes" side av vegen. - Da bli det så dårlig sparkføret!, sier Marie. Og det har hun greie på, hun som har sparket langs denne vegen lenge før det var snakk om å strø.
Og når vi er inne på dette postkassestativet: det er fullt! Det er jo unektelig gledelig, for der det er postkasser, der bor det folk!
Snøen krymper
22.11.09
Snøen krymper etter slike mildværsperioder som vi har hatt de siste dagene. Den ellers så fine og slette snøflata krymper og etterlater artige spor. Det blir nesten så en kan bli litt melankolsk der en står og ser på dette fenomenet. Slik det var, kunne en gammel gubbe lett kunne assosiere det en såg med et glatt barnekinn. Men nå, når en ser på denne skrukkete snøflata, blir med mest som å sjå seg sjøl i speilet!
Anna føre
21.11.2009
Det vart anna føre. Mildvær,vind og regn gjorde om på føre fra flott silkeføre til delvis glassur. Til ulempe for ren som kan risikere et hardt snølag over laven gjennom hele vintereenn,rypa som får vansker med å gå i dokk og til ergelse for oss skiløpere.
Gråkaldt
Straks isen har lagt seg på Atnsjøen blir som regel gråskodde borte.Luftfuktigheten synker. Men temperaturer omkring null, nedbør av og til. Det er gråkaldt som det heter her i Sollia.
Blir det tel noe...
19.11.09
"-Bære du fæ kløft deg nå så..."
Villren
Brunsten er nå over .. Nå gjelder det å samle krefter og opplagsnæring før hardvinteren setter inn for fullt. Rensklauvene er " spesial-designet" for å grave i snø. Men sikkert er det at maten finnes lettere nå enn når skare og kasnkje is dekker "måsa'n".
Elgjakt under vinterforhold
17.11.09
Årets første skitur i helga.
Oppkjørte spor behøves ikke for å føle gleden over vinter,snø og frisk luft. Sollia naturen gir glede og overskudd hele året!
Gidey og Samuel
Raue georginer i glas'et
Gjermund Eggen sang om nettopp raue georginer i glaset. Jara, de finnes fortsatt!
Ingen skam å snu!
Det vel det han tenkte hæran som sette desse "slaga" 'og. Ordtaket kan være en nyttig påminning for mange av oss, ikke minst verdens statsledere som snart skal møtes i København...
Elgbeiting
13.11.09
Det er vinterforhold i Sollia nå. Mange minusgrader og snø. Elgen trekker ned fra høyfjellet hvor den i mange uker har beitet på vier. Nå er den ofte å finne "øvst på lia" hvor ener er foretrukket beiteplante. Som her ved Sjølisetra.
Mange steder i Sollia finner vi kullgroper og store hauger med jernslagg.alt releatert til jernutvinning. Faktisk fra alle de 3 kjente blestermetode for å utvinne jern fra myrmalm. Her ser vi en klump med slagg fra vikingetida, trolig fra tida år 1000-1200 e.K. Slike kulturminner er automatisk freda.
Multe
2009 ble ikke noe stort multeår. Bare på enkelte flekker og da gjerne høgt oppi kunne maultplukkerne fylle spanna sine. Vi har høre om noen som fant riktig bra'og. Men det er helst nå når snøen har ligget over 1 måned du får høre slikt. -Solliværingene er et ærlig folkeferd, men spør dem aldri etter multemyrene var det en av bygdas prester som uttalte lengre attende i tida....
Sykkelturisme
Sylister som tar turen "langs de blå fjella" øker på samme måte som antall bilturister. Familien Foss tok toget til Hjerkin og en 3-dagers tur til Ringebu med overnatting på gardsturisme bedrifter underveis.
Husrekke
Publisert 05.11.09
Typisk for byggeskikken i fjellbygdene er eller har iallefall vært mange hus. Hus bygd for det enkeltet formål. Gjerne frittstående. Sammenbygninger til større hus og flerfunksjonelle hus hører den moderne tid til. Fordi det er tørt klima,det er brukt malment og senvokst tømmer og fordi eierne har tatt vare på (= sørget for tette tak) står husa i generasjoner. Til glede for alle og trulig til nytte for brukeren. Denne husrekka fra Slåbumoen på N sida av Setningsjøen er et typisk eksempl på dette.
Nedgodd kulturminne
Er noen år og forsømte ljåslåtter sia Ole Nygaard parkerte båten på Næråtjønna siste turen....
Klikk på bildet for å få det større så ser du at det ligger en båt der...
Hafellmaker
03.11.09 Å sette opp skigard eller hafelle er en kunst. Gunder er fra Latvia men mange års arbeid i Sollia har gitt ham innsikt i dette 'og. Impregnert stør. skier av senvokst gran +viubinding/"hærk" av Istervier + et par lokale triks sikrer lang levetid Hafelle har sin navneopprinnelse fra tida med dyregraver og felling av mellom de ulike gravene som et grovt ledegjerde.
Grensermerking i den digitale tid
Moderne grensemarkering foregår med at nye grensemerker med "hoder" i alumium slås ned og måles inn med nøyaktig GPS-utstyr. Digitale opplysninger som finnes "til evig tid" eller..?
Her er Rikard Østmoe fra Stor-Elvdal i gang med slå fast hvor grensa skal gå.
30.12.09
Grensemerke
02.11.09
Blide asylanter
01.11.2009
Yordanios Sium (fra v) og Sara Abdola er begge fra Eritrea og er beboere på mottaket på Rondetunet. Yordanios har fått innvilget opphold i Norge av UDI og flytter til Magnor neste uke. Sara venter fremdeles spent på avgjørelsen om hun får bli i Norge. Blide og arbeidssommer er de begge to.
Nytt gammelt
10.11.2009Løypetrase
Grunnarbeider for vinterens skiløyper er i gang. Uansett om Løypemaskian eller snøskuter er det som blir brukt kommende vinter for å kjøre skiløyper ' er det en del rydde- og planleggingsarbeid som må gjøres. Her ser vi at det allerede er en del snø oppi fjellbandet ovafor Atnsjølia.
Infosløyfe på internet
Som et ledd i Interreg-prosjektet om Service i lokalsamfunn, har blir det nå plassert ut en Infosøyle basert på PC med Internett tilknytning i Joker Atnbrua. slik at fastboende, hyttefolk og turister kan få lett tilgang til informasjon om hvilke tjenestetilbud det finnes lokalt ( arrangement, bibliotektjenester, overnatting o.l.). Denne infosøyla er en av de få i turistøyemed i landet og blir et meget nyttig sted for informasjon. sollia.net skal ha ei ega fane på denne startsida. Det skal også kunne legges inn en bildesekvens med lokale bilder. Også her får vi en unik anledning til å drive reklame for Sollia, forteller innehaveren av Atnbrua Handel Jørn Sverre Lien (bildet).
Kulturlandskap
Det sies og skrives stadig om at kulturlandskapet gror igjen. Familien Østby på Slåbumoen har i sommer ryddet mesteparten av sine gamle slåttemarker ut mot Setningsjøen og Vulua for vier og bjørk. Med flere slike tiltak holdes kulturlandskapet oppe.
Det går mot vinter og høstfreden senker seg over fjell og sætergrender. Dette bildet er fra Vatnesætra på Løvrøstsætra ( eller Lauvristen som noen seier) i Storgrytdalen. En fredelig idyll med mollstemte toner fra Løvrøstbekken - toner som sjøl en internt besøkende kan høre dersom de lytter riktig godt etter .....
Vinterved
Å ligge føre med vinterveden har alltid vært viktig for de som fyrer ved. Tørr ved varmer best! Helst skulle en være minst 1 år på forskudd. Ble du liggende etter med vinterveden, ja det var nesten som å tinge plass på gamlehjemmet.... Et godt opplagt ve'la er dessuten pent å sjå til. Vedfyrerns egen installasjon så å si.
Ikke akkurat stille i Gravskarbekkisvingen
Svingen før du kommer til Gravskarbekken er et "yndet utfartssted" på på den første frosten og snøen om høsten. Som det framgår av bildet er trafikken godt i gang, men hittil har alle trafikkskilt berget seg. sollia.net anbefaler å respektere skiltene som er satt opp og senke farten. Mye raskere og framfor alt mye billigere...
Stille før vinterkvila
Synd det er så som lytter!
Li'nntre
Prøv sildepudding frå Sollia
Framgangsmåte:
Knapt kokte poteter og gulrøtter skjæres i lange strimler og legges lagvis med utvannet renset spekesild, skåret på tvers av filetene. Det hele legges lagvis i form og en røre av mjølk, egg og litt mel helles over. Krydre litt med pepper. Røra skal være som en tynn pannekakerøre. Man kan også strø litt havregryn mellom lagene, det jevner puddingen.
Steketid ca. 1 ½ time. Smeltet smør serveres til.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Flere enn redaktøren som er gamle nok til å ha opplev slikt kosthold?
Sjølisetra
Til garden Uti ved Atnbrua er i de senere åra gjennom gått full resatarering. Noe som tjener dagens brukar Ole Anton Brænd og garden til ære. Det kan være tunge løft å ta være på og vøle gamle hus. I heldigste fall en få noen kroner med såkalte SMiL-midler. Men hovedbøra må eierne bære sjøl. Denne brukar'n viser vilje til å "ta tak", SMIL eller ikke.. Vi andre kan glede oss over at sætertrøa er ryddet for kratt og kjerr, skigard oppsett rundt husa og at alle sæterhusa har fått nye gode tak bla. Som vi ser er den en fenomenal beliggenhet med utsyn til Atnsjøen og Rondane.
Å kikle'
Innenlandsk fiskevær
Buvollen ved Atnsjøen sørvestre bredd "(minn no'på sjø'n")er det et gammelt "fiskevæ" r med nøstre og buer brukt av garder i Fron med rettigheter i Fron Atnedals almenning. Før "døla" begynte å fiske i Atnsjøen var det fisking også ettersom det er flere oldtidsfunn i på og rundt vollen.
Uteærbe....
Rikard Østmoe fra Stor-Elvdal Kommune ga klart uttrykk for at å komme seg ut på oppmålingsarbeid i sol , godt senhøstvær og med Rondane som utsikt var bra som avekssling. Til vanlig er det nok papirbunken på skrivepulten som det gjelder å holde stangen...
Isen legger seg allerede
Setningsjøen "sovner" alltid tidlig. Gjerne 1,5 ++ måned før Atnsjøen. -Bære du preker på kal'egrader så legg'n sei sier somme solliværeringer om Setningsjøen. Dette bildet ble tatt 19.10 og isen låg allerde nordover sjøen her i sørenden er isen i ferd med å legge seg ser vi.
Pomp-i do(u)
Jublende glad
Inge Lavik som gjennom mange år har vært en trofast løypekjører uten lønn er jublende glad over at det nå endelig skal bli sving på sakene...Les mer....
Fiske
Sollianaturen byr på mange muligheter både for rekreasjon og høsting. På denne siden kan du sjå bilder om fisking. Men du må huske på å sende oss dine bilder slik at vi kan dele dem med flere...
les mer...
Grunn til å smile
Vil du vite hvorfor Jørn Sverre smiler? Det kan vi som kunder ved Joker Atnbrua Handel også gjøre.Stryken
"Sryken" mellom Øverhølen og Atnsjøen var det eldgamle vadestedet over Atna. Men sjøl på låg vannstand kunne det være trasig å komme seg over. Derfor ble det bygd bru litt lengre ned før den faste bosetningen kom i Atnelien 1699/1700.På kart fra slutten av 1600 står det nemlig "Atnebroen" ved Fossen . Nå ligger landskapet klart for å sovne inn til vinter. Men strømmen i Stryken sovner aldri....Vinterbilder fra Sollia
Vi har nå lagt ut de første vinterbildene fra Sollia. Vi legger ut flere bilder i den rekkefølgen vi får disponere dem. Tilsvarende vil vi også legge ut bilder fra de andre årstidene.Vi takker Berit Gomnæs for bildet til venstre og Per Bjørkum for de mange flotte bildene og oppfordrer alle til å sende oss bilder fra Sollia, uansett årstid. Og vi trenger spesielt bilder som kan vise Sollia fra flere sider enn Rondane.Vi legger ut bilder fra de andre årstidene etter hvert som vi får bilder og i den utstrekning tida tillater det. Les mer her..
Siste verset med håbeite
Det aller meste tå sauen er nå heme att. Lamma er sortrert fra. Livsauen pusser håbeitet før mere snø faller. Inneforingsesongen og mange måneder innom hus venter snart.
Førstegangs tynning
Flere skogeiere ved Atnbrua har engasjert Glommen Skog sitt driftsapparat for å foreta en nødvendig 1.gangs tynning i furuskogene sine. Her er entreprenør Johan Furuli fra Alvdal med sin bestandsgående vesle hogstmaskin på Nystedteigen til Ole Anton Brænd.
Høstjakta
Brått ble høsten til vinter.
Dermed vart det brått slutt på det frie utmarksbeite,. Gjeteflokken til Ellen Marie og Hans er her på jordet på Tangen. Sønnen Amund hjalp til med buføringa . En rensbukk slo forresten følge mange hundre meter. Kanskje hormonene gjorde ham forvirret mht forskjell på simler og gjeter...? Under ser dere bilder Berit Gomnæs har sendt oss om hvor brått det skifta der ho bor i Atnsjølia.
TV-opptak i Sollia
NRK har gjort TV-opptak i Sollia som ble sendt i Øst-nytt og Norge i dag på NRK ! 5.10. Hovedinnslaget som handler om hunstneren Kjell E. Midthun og hans fantastiske nissetegninger og nå etterhvert andre motiver fra Sollia blir til et Norge.Rundt innslag som sendes 24.desember.
Kjell Midthun:
Tegner nye julemotiv
Fort gjort
Spennende turmål
Området vårt byr på mange spennende turmål.
Juvet langs Myldinga er et av de., om du har gode fjellsko og ikke er svimmel...
Du følger stien fra Straumbu til Bjørnhollia, men i stedet for å gå opp den første bratte egga, følger du stien langs foten av egga i retning Myllinga. Anbefales... Takk til Sigrun Bekkevold for fint bilde og et godt tips!
Ulvelav
(22.09.09) Les mer her...
Lite bequerell men mye bjønn
- (22..09.09)
Populær
(17.09.09)
Sohlbergplassen er et meget populært utkikkspunkt. Alltid (nesten)står det biler der når vi passerer. løpet av høsten vil det bli foretatt ytterligere utsiktshogst langs veien. Det vil øke opplevelsen av de mektige fjella for de veifarende, men reduserer nok ikke antallet som får lyst til å stoppe på Sohlbergplassen .
Høsttakkefest
(20.09.09)
Sollia kirke var fullsatt da sokneprest Åge Hval og menighetsrådet inviterte til den tradisjonelle høsttakkefesten. Men så inneholdt også dagen to barnedåper, 50 års konfirmanter og en fireåring som skulle få seg ei bok.
Les mer her...
Tyttebær (16.09.09)
Det er bra med tyttebær i skogene i Sollia og Atndalen. Den begynner å bli bra moden nå. Noe blåbær er det også. Multer var det dårlig med denne høsten.
Nytt menighetsråd(20.09.09)
Samtidig med Stirtingsvalget var det anledning til å stemme i kirkevalget. Sigrid Lien og Ulf Helgesen var stemmestyre her på Jomsborg.
Vil du sjå hvem som ble valgt kan du klikke her...
Kølbrenning(18.09.09)
I Solliatraktene finnes en rekke kulturminner. Feks. kullgroper.Dette er steder de brente kull bla til jernutvinninga fra jernalderen fram til Røros Verkets folk lærte de lokale en mer rasjonell måte på 1700 tallet. Slike kulturminner er freda. Dette bildet er fra kullbrenningt i Nørdre Brænd jordet og ga noen sekker utmerket grillkøl..
- ble i år tildelt Ola Nesset.
- Fylkesordfører Arnfinn Negård overrakte prisen
- Les hele begrunnelsen her...