Rensjakta 2010 - bilder og rep

Publisert 19.09.2010 09:00
Her vil vi presentere bilder fra årets jakt! Bildene legges på i den rekkefølgen vi får dem. Nyeste bilde ligger øverst!
Vi oppfordrer alle om å sende inn bilder fra jakta. Ikke nødvendigvis bare av  jaktsituasjoner, vi er også ute etter miljøskildinger forøvrig. Ikke tenk på at bildet skal være så veldig perfekt. Redaksjonen foretar de nødvendige vurderinger og justeringer her.

Bilde av fSindja med felt ren foto Arild HemliSindija Luize Hemli er 17 år og debuterte i år som storviltjeger. Forleden skjøt ho 2 rener på Ringebufjellet! Det er var litt av en debut! Under kyndig veiledning av far Arild og onkel Rune ble det stilt innpå slik det skal gjøres. Så ble det  felling uten at dyra ble støkk. Ikke bare et dyr men to ble felt av to velretta skudd. 
Så ble det slkating learing by doing med hjelp av 2 stolte følgesvenner. Hunden Bamsegutt ser ut til å trives i selskap med slike gode jegere han også.



Her en serie bilder fra Tone Eggen.

Bilde av tone1 eggenFolket i Eggen har gjennom gereasjoner vært av de ivrigste og dyktigste jegerne i Sollia.
Arven føres videre til nye generasjoner.
Under her har vi laget et lite bildegalleri som viser vellykket rensjakt nå i høst med Tone og onkelen Embret Eggen.




Bilde av Marthe Brænd foto Roy BrændI Sollia holder jentene kruttet tørt!
Ungjenta Marthe Brænd  fra Mogrenda felte forrige dagen sin første ren. Ho er ingen nybegynner,. Ifjor skjøt ho en hjort da ho var med farens jaktlag på hjort-/elgjakt.










Bilde av Marianne Brænd og henness første renwww.sollia.net gratulerer Marianne Brænd fra Mogrenda med hennes første ren. Hun felte en renskalv på myrene ved Gammelsetra.
Spennende jakt med å stille innpå, et perfekt skudd, slakting under kyndig veiledning og fint vær.  Slikt blir det jegere av!




Bilde av rensbukk på Sjellåmyrene. Foto Hans SollidRensjakta 2010 er i full gang, og vi venter på de første bildene. Denne flotte rensbukken levde sine glade dager ute i skodda på Sjellåmyrene dagen før jakta. Hans videre skjebne er foreløpig ukjent.....